Western Riders Savo ry on vuonna 2008 perustettu Suomen Ratsastajainliiton alainen lännenratsastusseura ja rekisteröity yhdistys. Seuran toiminta keskittyy pääasiassa Pohjois- Savon alueelle. Jäseniä yhdistyksessä on n. 60 henkilöä.

Keskeistä toiminnassamme on koota yhteen Savon alueella asuvia ja toimivia lännenratsastuksesta kiinnostuneita henkilöitä ja tahoja. Pyrimme järjestämään niin valmennuksia kuin kisojakin sekä muita hauskoja ja mielenkiintoisia tapahtumia lännenratsastukseen liittyen.

 

Historiaa ja hieman tulevaisuuttakin

Western Riders Savo on lännenratsastusseura, jonka juuret ovat jo vuodelta 1998. Silloin seuran ydinporukka aloitti kansallisten ja AQHAn kisojen järjestämisen Iisalmessa. Lännenratsastusta ja valmennusta Savon alueelle on tuonut Astikaisen perhe; ensin Old Hill Ranchilla Iisalmessa ja myöhemmin myös Spring Ranchilla Alapitkällä. Western Riders Savo ja Spring Ranch ovat luoneet hyvää ja positiivista imagoa lännenratsastukselle Savossa ja kasvattaneet ratsukoita lännenratsastuksessa SM-tasolta kansainväliselle tasolle saakka.

Harrastajapohja on vankka Spring Ranchilla toimivan lännenratsastuskoulun ja tavoitteellisen, pitkäjänteisen valmennustoiminnan kautta. Seuran ja Spring Ranchin valmentajina ovat toimineet Mario Bauer, Josefin Blomqvist, Eerika Häkkinen (Centered Riding) ja Maria Astikainen. Western Riders Savo tarjoaa toimintaa niin tuntiratsastajille kuin omalla hevosella harrastaville ja kilpaileville jäsenille. Jo usean vuoden ajan Spring Ranch on myös tarjonnut karjatyöskentelytunteja.

Vuodelle 2014 on suunnitteilla all-around-, reining- ja centered riding-valmennusta, hevosen hyvinvointiin liittyviä tapahtumia sekä kisamatkoja Suomessa ja ulkomaille. Seuran jäsenillä on mahdollisuus suorittaa SRL:n lännenratsastusmerkki Spring Ranchilla. Seura-, alue- ja kansalliset kisat (AQHA, NRHA) on suunniteltu toukokuulle. Seuran jäsenille etuhinnat karjatyöskentelytunneille, seuran tapahtumiin ja Spring Ranchin tunneille.